Search
  • Bellstraat 4 | 3133 KE Vlaardingen
  • tel.: +31 (0)10 - 592 83 83
Menu Search

Bij Motexion helpen wij u graag met het beschermen van uw bedrijfswagen.

Wij ontwikkelen en produceren voor alle merken en modellen bestelauto’s <3500kg een compleet assortiment van accessoires om deze optimaal te beschermen. Het gebruik van onze producten voorkomt schade aan de lading, de bedrijfswagen en de inzittende. Ons gamma wordt geleverd, inclusief bevestigingsmiddelen, in kant-en-klare pakketten, die zich dankzij hun perfecte pasvorm makkelijk laten monteren.

De juiste producten, op de juiste tijd, op de juiste plaats, daar ligt voor ons de uitdaging.

Wandbekleding

Wandbekleding dient in eerste instantie om de zijkant van de laadruimte te beschermen tegen omvallende lading. De schade die omvallende lading veroorzaakt is vaak duur en volledige wandbekleding voorkomt dit het beste.

Naast bescherming zorgt wandbekleding ook voor een verzorgde afwerking van de laadruimte en werkt het ook nog eens isolerend. Zowel qua geluid als temperatuur.

De wandbekleding wordt vervaardigd van hoogwaardig Europees berkentriplex dat voorzien is van een lichtbruine of lichtgrijze polipropyleen coating. Deze duurzame coating verkleurd niet, is afwasbaar en heeft een goede chemische bestendigheid tegen bijvoorbeeld verdunde zuren, oliën, brandstof en de meeste oplosmiddelen.

Berkentriplex is sterk en buigzaam, waardoor het de rondingen van de wagen goed kan volgen. Daar waar mogelijk, gebruiken we bestaande montagegaten in het chassis en de deuren en houden we rekening met ontluchting van de laadruimte.

Wandbekleding is standaard leverbaar in 4 en 6,5mm. Naast dit standaardgamma zijn nog andere types wandbekleding beschikbaar, bijvoorbeeld triplex van 5 mm dikte met transparante coating (ECO) of blank triplex van 12 mm dikte al dan niet met ingefreesde sleufgaten. Vraag naar de mogelijkheden.

Een set wandbekleding bestaat altijd uit de linker + rechterzijde + de panelen op de schuifdeur(en). Uiteraard leveren we altijd alle bevestigingsmiddelen mee. Ook hierin denk Motexion met u mee; we proberen de montagetijd altijd zo kort mogelijk te houden en gebruiken bevestigingsmiddelen die daar bij aansluiten. Waar mogelijk monteren we panelen met kunststof druknagels, zodat u niet in de auto hoeft te boren, of klemmen we de panelen in clips om het de monteur makkelijker te maken.

Aanvullend kunt u panelen voor op de achterdeuren of –klep bijbestellen. Hierin zitten vaak ruiten gemonteerd, of zijn af fabriek kunststof delen gemonteerd.

Voor veel modellen is het ook mogelijk het dak te bekleden. We gebruiken hiervoor het zelfde materiaal als op de wanden, zodat het eindresultaat een mooi geheel is.

 

Technische specificaties

Wanden in 4mm Wanden in 6,5mm
Aantal fineerlagen  3  5
Type toplaag Polipropyleen Polipropyleen
Volumemassa 700kg/m³ 700kg/m³
Toplaag 0,2mm 0,2mm

Met name internationaal komt steeds meer de vraag voor een kunststof alternatief voor de houten wandbekleding. Om aan deze vraag te voldoen bieden wij de mogelijkheid de wandbekleding te bestellen in volledig polypropyleen. Deze grijze sandwich panelen kenmerken zich door een zeer laag gewicht, wat weer een gunstig effect heeft op het laadvermogen van de bedrijfswagen. De pasvorm en montage zijn gelijk aan wat u van ons gewend bent. Vraagt u naar de mogelijkheden.

 

Leveringsprogramma

Motexion